šviesios spalvotos plokštės ant sienos

2021 m. interjero spalvų tendencijos

Nauji metai – tai nauja pradžia, ypač laukiama po sudėtingų 2020-ųjų. Naujos spalvų tendencijos nuteikia gyvybingai ir viltingai. Šiais metais vyraus ramios spalvos ir žemės atspalviai, taip pat ryškios ir energijos teikiančios spalvos. Susipažinkite su įkvepiančiomis 2021-ųjų spalvų tendencijomis ir pasinaudokite mūsų patarimais, kaip derinti spalvas namų interjere.

 

šviesiai geltona miegamojo siena

Sodri geltona

Vis daugiau žmonių savo namų sienoms nusprendžia rinktis geltoną spalvą. Ji gali būti ryški ir pakelianti nuotaiką kaip „Banana“ (J302) arba švelni ir blausi kaip „Eggnog“ (Y308). O kodėl jų nesuderinus? Nuotraukoje svajingai nuteikianti geltona sienos spalva „Lemonade“ (H300) žaviai dera su šviesiai žalia grindų spalva „Cucumber“ (Y383).

terakotos spalvos siena svetainėje su smėlio spalvos baldais

Rusvai raudona

Rusvai oranžinė, rausvai ruda, rusvai raudona – šilti žemės atspalviai sukuria jaukią bei stilingą erdvę. Spalva „Terracotta” (N405) nuostabiai dera su ruda, juoda ir rusvai gelsva spalvomis, dideliais minkštais pledais ir natūraliomis medžiagomis – kamščiu, moliu ir rotangu.

mėlynos spalvos siena ir žalios spalvos pietų stalas su kėdėmis

Priešaky – žydras dangus

Kompanija „Tikkurila“ 2021 metų spalva išrinko ramybę ir jaukumą spinduliuojančią žydrą spalvą „Cumulus“ (Y354). Šiuo metu madinga vandenyno spalva teikia vilties, asocijuojasi su atsinaujinimu ir primena vasarą, pajūrį bei saulę. Harmoningą ir raminamai veikiančią spalvą „Cumulus“ lengva priderinti bet kurių namų interjere – miegamajame arba svetainėje. Ji puikiai dera su šviesia mediena ir neutraliomis 2021 m. spalvų kolekcijos „Color Now“ spalvomis.

smėlio spalvos siena svetainėje, rudos spalvos spintelė ir stalas

Žemės atspalviai

Nenuostabu, kad vis populiaresni tampa šilti žemės atspalviai, pvz., pilkšvai rusva spalva „Driftwood“ (V484). Rusvai gelsva, pilka, balta ir ruda spalvos visada atrodo dailiai, jas lengva derinti su mediena, metalu bei minkštais paviršiais, pvz., užuolaidomis ir kilimais. Šių spalvų interjerą taip pat galite papildyti vyno spalvos akcentu – nuotraukoje matoma spintelė nudažyta spalva „Beetroot“ (M425). Mediniams baldams puikiai tinka matiniai dažai „Helmi 10“.

žalios spalvos akcentinė siena miegamajame su bohemiško stiliaus pagalvėmis ir lempa

Gamtos artumo pojūtis

2020-ieji pagimdė stabilumo, tvirtumo ir natūralumo troškimą. Įsigyjama vis daugiau kambarinių augalų, taip pat ieškoma kitų būdų sukurti namuose gamtos artumo pojūtį. Puikus sprendimas – samanų ir pilkšvai žalsvi atspalviai, nes jie puikiai atrodo kone bet kokio stiliaus interjere. Išbandykite nuotraukoje matomą spalvą „Arctic Willow“ (M495) arba tamsesnę sodriai žalią spalvą „Ficus“ (N378). Prie pasirinktos spalvos derinkite violetinį atspalvį, pvz., „Wild Rose“ (N338). Daugiau įkvepiančių bohemiško stiliaus interjero idėjų rasite čia.

rausvos flamingo spalvos siena miegamajame

Ryškios spalvos

Norite namuose sukurti nuotaikingą atmosferą? 2021 m. madingos entuziastingai nuteikiančios spalvos: rausva, violetinė bei purpurinė, ypač sodrūs bei ryškūs jų atspalviai. Monochrominis interjeras – puikus sprendimas, jei žavitės šiomis spalvomis. Nuotraukoje matomos sienos spalva – „Magnolia“ (H320), taip pat galite išbandyti spalvas „Wild Rose“ (N338), „Flamingo“ (K319) arba „Freesia“ (S329).

pridėta į norų sąrašą.
pašalinta iš norų sąrašo.
lt