2024 metų spalvų kolekciją „Color Now“ padiktavo intuicija

Intuicija – geriausias Jūsų vedlys kuriant interjerą. 2024 metų spalvų kolekcijos „Color Now“ bendraautorė Marie Olsson Nylander intuicija vadovaujasi dirbdama interjero dizainere.

2024 metų spalvų kolekcija „Color Now“ – bendras kompanijos „Tikkurila“ ir švedų verslininkės, nuomonės formuotojos bei interjero dizainerės Marie Olsson Nylander kūrinys. Jų kūrybinį bendradarbiavimą vainikavo 14 naujų spalvų kolekcija ir nuostabūs šios kolekcijos įkvėpto Marie buto interjero vaizdai.

Marie ragina visus žvelgti į spalvas pasitelkus savo intuiciją. Nes mes suvokiame matydami. Mes suvokiame jausdami.

„Aš visada klausau savo vidinio balso. Aš jaučiu spalvas savo vidumi“, – sako Marie.

Intuicija – tai instinktas, nuojauta arba nesąmoningas ko nors suvokimas. Jausmas, kad sprendimai gimsta tiesiog savaime. Gali atrodyti, kad tai mistiška ir nesuprantama, bet intuicija yra neurologinės kilmės reiškinys. Psichologai ir neurologai tiria, iš kur atsiranda mūsų nuojauta ir kokį vaidmenį ji vaidina mūsų gyvenime.

 

Intuicija pasireiškia iš karto

 

Marie Olsson Nylander yra interjero dizainerė ir intuicija užima svarbią vietą jos darbe. Kurdama interjero dizainą savo klientams Marie nuo pat pradžių remiasi savo intuicija. Gavusi naują užsakymą ir atvykusi į vietą, pvz., restoraną ar biurą, ji iš karto mintyse ima kurti interjero vizualizaciją.

„Šis procesas vyksta mano galvoje, aš pradedu matyti, kaip turėtų atrodyti patalpų interjeras ir koks turėtų būti jo stilius. Kartais tai užtrunka, o kartais jau po pirmo apsilankymo turiu planą, kaip viską padaryti.“

Kaip veikia intuicija? Kai užduotį atliekame intuityviai, mūsų smegenys ir nuojauta bendradarbiauja, kad apdorotų visą informaciją, pavyzdžiui, ankstesnę patirtį ir emocijas. Taigi intuicija padeda rasti teisingus atsakymus.

Intuiciją galima stiprinti, kaip ir raumenis

Renkatės spalvas savo namų interjerui? Išbandykite savo intuiciją! Kaupkite spalvų pavyzdžius, patikusių spalvų popieriaus ar audinio skiauteles, peržiūrėkite 2024 metų spalvų kolekciją „Color Now“ arba spalvyną „Feel the Color 2020“. Išsirinkite spalvas, kurios jus traukia.

Kartais intuicija pasireiškia ne iš karto. Marie Olsson Nylander siūlo šiek tiek palaukti, nespartinti proceso.

„Pavyzdžiui, jei abejojate, ar pasirinkote tinkamą dažų spalvą, lukterėkite kelias dienas. Galiausiai Jūsų intuiciją Jums padiktuos atsakymą.“

Kaip ir raumenis, intuiciją galima sustiprinti specialiomis treniruotėmis. Iš pradžių ją reikėtų pasitelkti priimant nesudėtingus sprendimus. Svarbu nepamiršti, kad intuicija nestiprės, jei skubėsite ir jausite įtampą. Jai reikia laiko ir erdvės, kad ji galėtų klajoti. 

Kuriant interjero dizainą intuicija yra vienas iš būdų, kurį verta išbandyti. Marie ją laiko svarbiausiu savo kūrybos įrankiu.

„Man intuicija yra ypatinga dovana“, – sako Marie Olsson Nylander.

pridėta į norų sąrašą.
pašalinta iš norų sąrašo.
lt