2022 metų spalvų kolekcijos „Color Now“ spalvos – biuro interjere

2022 metų spalvų kolekcijos „Color Now“ spalvos – biuro interjere

Biuro interjeras turi būti funkcionalus ir patogus darbuotojams, taip pat turi padaryti reikiamą įspūdį biure apsilankiusiems klientams. Kuriant biuro interjerą puikus atspirties taškas yra specialiai atrinktų spalvų kolekcija, pvz., 2022 metų spalvų kolekcija „Color Now“.

Interjero dizainerės Heli Virtanen nuomone, planuojant biuro interjerą reikia atsakyti į du pagrindinius klausimus: kokią atmosferą norima sukurti ir kokio pobūdžio darbui jis turi būti pritaikytas?

„Spalvos vaidina ypatingą vaidmenį kuriant norimą atmosferą bet kokioje erdvėje“, – sako Virtanen.

Virtanen akcentuoja, kad į tai, kaip spalvos veikia mūsų nuotaiką, reikia atsižvelgti ir kuriant biuro aplinką. Skirtingos spalvos veikia skirtingai, tačiau Virtanen mano, kad galima drąsiai teigti, jog gaivios ir energijos teikiančios spalvos, pvz., žalia arba geltona, puikiai tinka kūrybiniam darbui skirtai erdvei, o ramios ir blankios spalvos padeda sutelkti dėmesį.

Šiuolaikiniame daugiafunkciame biure spalvos gali padidinti atskirų jo erdvių funkcionalumą.

„Planuodamas daugiafunkcio biuro interjerą dizaineris turi galimybę pasitelkti daugybę spalvų“, sako Virtanen.
Heli Virtanen, interjero dizainerė
2022 metų spalvų kolekcijos „Color Now“ spalvos – biuro interjere

Kurdami biuro interjerą pasitelkite 2022 metų spalvų kolekcija „Color Now“

 Vienas būdų kurti biuro interjerą – naudoti spalvų kolekciją, pvz., 2022 metų spalvų kolekciją „Color Now“. Tai universali kolekcija, kurioje svarbiausias vaidmuo tenka metų spalvai „Kestrel“ (L478).

Virtanen nuomone, spalvų kolekcijos labai padeda kuriant interjero dizainą.

„Naudojantis specialiai atrinktų spalvų kolekcija lengva išsirinkti naujausias tendencijas atitinkančias ir derančias spalvas. Galite išsirinkti tris ar keturias spalvas – jei reikia, derinkite jas su kompanijos firminėmis spalvomis.“

Virtanen mano, kad į 2022 metų spalvų kolekciją „Color Now“ įeinančios spalvos tinka įvairioms verslo šakoms – leidžia sukurti klasikinį, pvz., banko arba advokatų kontoros, arba modernų ir žaismingą biuro interjerą. Pernelyg tradicinė spalvų paletė ne visų kompanijų darbuotojams ar klientams darys reikiamą įspūdį.

Susirinkimų kambariui Virtanen patartų rinktis ramiai nuteikiančias spalvas, pvz., „Parchment“ (F466) arba „Sea Smoke“ (X447). Šios šviesios spalvos asocijuojasi su Šiaurės šalių kraštovaizdžiu, taip pat suteikia patalpai savitumo. Kūrybinėms erdvėms ji rinktųsi energiją spinduliuojančias spalvas, pvz., „Safari“ (K396) arba „Silk Road“ (S440).

„Ryškios spalvos, pvz.: geltona „Safari“ (K396), melsvai žalsva „Silk Road“ (S440) arba švelni juoda „Licorice“ (X499), taip pat puikiai tinka norint sukurti kontrastingą spalvų derinį“, – sako Virtanen.
Heli Virtanen, interjero dizainerė

Interjero dizaineriai paprastai stengiasi sukurti dėmesį patraukiantį biuro įėjimą. Virtanen įėjimui rinktųsi švelnią juodą spalvą Licorice“ (X499) – ši spalva atrodo išties įspūdingai, be to, ją lengva derinti su kitomis spalvomis.

„Jei norite, kad įėjimas nuteiktų žvaliai, siūlyčiau derinti melsvai žalsvą spalvą „Silk Road“ (S440) su pilkšvai balta spalva „Winter“ (V503)“, – pataria Virtanen.

 

Biuro telefono būdelei Virtanen naudotų raminamai veikiančią metų spalvą „Kestrel“ (L478).

2022 metų spalvų kolekcijos „Color Now“ spalvomis galite nudažyti baldus ir įvairius interjero elementus, pvz., grindjuostes. Šviesią ir ramią aplinką puikiai pagyvinsite juodos, geltonos arba žalios spalvos akcentais.

Nauja biurų interjero kūrimo tendencija

Bent jau Šiaurės šalyse klasikinis namų interjeras paprastai būna šviesus ir baltas, bet biurų interjerai  kur kas spalvingesni. 

„Tai įdomus reiškinys. Daugelis norime, kad mūsų namai būtų mūsų tvirtovė, tačiau biuras nėra mūsų namai, tad kurdami jų interjerą dizaineriai paprastai žymiai drąsiau žaidžia spalvomis“, – pastebi Virtanen.

Žinoma, renkantis spalvas taip pat reikia atsižvelgti į kompanijos veiklos specifiką ir įvaizdį – biuro interjeras turi perteikti tinkamą žinią. Dar gana neseniai daugelio kompanijų biurų interjeruose vyravo jų prekių ženklų spalvos. Virtanen mano, kad ši dizaino tendencija užleidžia vietą siekiui sukurti tinkamą atmosferą.

„Tinkamai parinkus spalvas biuras tampa patogia darbo vieta, be to, daro reikiamą įspūdį lankytojams. Pozityviai nusiteikę kompanijos darbuotojai ir jos įvaizdis veikia išvien.”

2022 metų spalvų kolekcijos „Color Now“ spalvos – biuro interjere

Norite sužinoti daugiau ir gauti prieigą prie išskirtinio turinio?

Auginkite savo kūrybingumą semdamiesi įkvėpimo iš naujausių tendencijų ir gilinkite savo žinias apie įvairias dangas. Prisijunkite prie „Tikkurila Pro Designer“ – architektams ir interjero dizaineriams skirtos kūrybinės erdvės. 

PRISIJUNKITE PRIE „TIKKURILA PRO DESIGNER“
Prisijungti
pridėta į norų sąrašą.
pašalinta iš norų sąrašo.
lt